Keresés


Elérhetőség

Gondolatszabadság
Eger

E-mail: asylum@gmail.hu

Filmelemzések Eddig Sohasem Látott Módon

2014.07.06 18:30

 

Érdekes, elgondolkodtató videók, filmjelenetek és információk az elmében zajló elfolytott

késztetésekről, érzésekről, gondolatokról és még rengeteg mindenről. Mélyreható, részletes módon történő filmelemzések, a filmben elhangzottak valóságtartalmának megvizsgálása, a való élet megkérdőjelezése, a film eseményszálának gondolatban történő megváltoztatása. A film által a nézőre gyakorolt hatásának kivédése, összefüggések felismerése. Nehéz ezt kifejteni, mert amire készülök olyat még nem láttam, nem hallottam, nem olvastam senkitől. Amikor filmet nézünk az agyunk egy alfa állapotba áll át. Ez egy hipnózisszerű állapot. Nagyon nehéz, szinte kín úgy filmet nézni, hogy nem annak az oldalnak drukkolsz, aki győz, hanem az ellenfélnek. Éber tudattal filmet nézni és vizsgálni a film tudatmódosító hatásait és programozó hatásait. Általában a filmekben a rendszer hőstettei elevenednek fel. Mintegy közlésképpen jelzi a film, hogy fölösleges mindenféle ellenszegülés, hiszen úgyis mindig a rendszer győz. Olyan forgatókönyvet írnak, ami számukra kedvező, a győztesek, a hősök gyakran egymást hátba döfő, álszent, képmutató, köpönyegforgató árulókból, végtelenül buta és primitív emberekből, jóképűségükkel mások szimpátiáját megnyerő megtévesztőkből, vagy egyéb szélhámosokból állnak. Ezekhez hasonlóvá nevelik a nézőket is. A butításuk tökéletesen jól működik, mondhatni minden idők legnagyobb kasszasikerét érte el.

 

 

https://videa.hu/videok/film-animacio/legdragabb-az-eleted.01-FHTiXLujXnYJI7N1

Legdrágább Az Életed.01

 

A Legdrágább Az Életed filmből vágtam ki egy pár perces részt.

Nem térnék ki az egész videóban elhangzó beszélgetések leírására, mert hosszú lenne.

Helyenként helyesírási hibákat tartalmazhat a párbeszéd, esetleges félrefordítások, pontatlanságok is elképzelhetőek.

 

AD1: -el jelölöm a fekete hajú srácot, aki a filmben egy hackert alakít.

AD2: -vel jelölöm a főszereplőt

 

 

 

AD1: Várjon csak! Híreket hallgat?

AD2: Miért? Ebbe is belekötsz?

AD1: Igen. Igen. Kurva nagy bajom van a hírekkel, ugyanis ha nem tudná a híreket kurvára manipulálják. Minden egyes hírt,……

AD2: Ajjj! Jézusom!

AD1: minden áldott nap a média testületileg megtervez, kizárólag egyetlen cél érdekében, ami a következő. Félelemben akarják tartani.

AD2: Félelemben?

AD1: Hogy elmenjen és költse a pénzét, olyan dolgokra, amikre talán nincs is szüksége és mondok én még valamit. Én egész nap ezzel molyolok, több napnyi adatom van otthon. Nyilván most egy őrült neurotikusnak tart, de akkor is folytatom. Hiroshima ehhez képest sehol sincs.

AD2: Hej!

AD1: Akkorát szól majd, hogy el se hiszi.

AD2: Hej!!

AD1: Ja. Mi? Mi?

AD2: Fogd be!

AD1: Nahát, nahát.

AD2: Leszáll a tököm tőled.

 

 

 

Furcsának találom, hogy a kopasz sofőr aki egyébként Bruce Willis eléggé elutasító az érdekes téma iránt. Érdemes figyelni a mimikáját, gesztusait és a rövid, silány, felületes válaszait. Az önhitt, beképzelt, arrogáns, lekezelő stílus már csak a ráadás, hiszen minden buta ember meg van győződve önnön különleges mivoltáról. Az érdekes témát épp, egészen biztosan nem véletlenül egy karambol szakítja félbe. Tudat alatt tökéletesen be lehet építeni az emberbe, hogy ha ilyen témákról beszélget, akkor valami negatív fog utána történni vele. De maga a főhős is tökéletesen ledegradálja a témát és nem partnere a srácnak a beszélgetésben. Bruce nem egy megértő és nem is egy értelmiségi ember. Tipikusan ilyen eszetlen zsaru. Több filmjében a szerencsének köszönhetően élte túl az élet helyzeteket, hiszen, mikor épp vesztésre áll akkor valami bravúros dolog épp kéznél van, vagy támad egy jó ötlete a másodperc tört része alatt és az ellenfele is meghal ő pedig megmenekül. A valóságnak sokszor ellent mond a túlélése a filmben. De ugye ezért is jó a csinált hősöknek, mert nekik elég jól pózolni a sikerhez.

 

A hacker srác amit mondd, hogy a médiában megtervezik a híreket az nagyon is igaz. Erről már több ember is nyilatkozott, de elég sok videót és cikket találni erről a neten is.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=edymnqXi818

A MÉDIA ESZKÖZEI A MANIPULÁLÁSRA ½

 

https://www.youtube.com/watch?v=2U0zJCLAHuQ

A MÉDIA ESZKÖZEI A MANIPULÁLÁSRA 2/2

 

https://www.youtube.com/watch?v=v9fMw5EkRTc

AZ EMBERI PSZICHÉ MANIPULÁLÁSA - ALAN WATT INT

 

https://www.youtube.com/watch?v=_Q3ritTY4JM

Telehipnózis

 

Nem is sorolnám tovább.

Rengeteg ilyen témájú videó van. Gyakran ezeket lejáratásképpen összeesküvés elmélet videónak állítják be, hogy ezzel elvegyék a tényszerű és valós adatokon alapuló, a józan észnek megfelelő és vele megegyező, logikus leleplező információ hitelességét. Sokfajta véleményt meg kell ismernünk, hogy abból a megfelelőt ki tudjuk választani. 

 

 

 

Hozzászólás

Dátum: 2014.07.27

Feladó: Abszolút Koncentráció

Tárgy: Összeesküvés Valóság


Nagyon egyszerű a válaszom.
Sehogy sem tudjuk legyőzni. Mi végképp nem.
Talán pár ember igen. A tévé épp azt használja ki, hogy az ember tudata nem éber és könnyen befolyásolható, irányítható. Gondolom nem sok embernek van olyan erős tudata, vagy nehezedik a belső szerveire olyan mértékű nyomás, hogy a létezés másodpercenként egy óriási kín számára.

Filmet másodpercenként megkőrdőjelezni tartalmilag az a nehéz feladat.
Sosem voltam egy társasági ember. Az emberek hajlamosak meghülyülni ha csoportban vannak és gyakran a legostobább szintjére süllyednek, ahelyett, hogy a legértelmesebbére emelkednének. Ez a Földi lét csak egy szánalmas bohóckodás.

Dátum: 2014.07.24

Feladó: Mijáú

Tárgy: Összeesküvés elmélet

Csak átfutottam most, de nagyon jó, ahogy erről írsz és egyetértek, mindenben. Kérdés az, hogy tudjuk a milliónyi hálivúdi filmből belénk épített viselkedési formát legyőzni...hiszen mostanra, iszonyú sokat megnéztünk balgán...