Keresés


Elérhetőség

Gondolatszabadság
Eger

E-mail: asylum@gmail.hu

Pszichés Betegségekről

2014.07.07 16:26

 

Alapvetően ez a probléma annyira összetett, mint maga a társadalom.

Elég sok bibim van, két kezemen nem tudnám megszámolni mennyi címkéből mennyi tünet jellemző rám. De lényegében sosem probléma az érzékelésnek az a magas foka, ami jelzi, hogy valami baj van a világunkban, baj van az emberekkel és ez a probléma gyakran az értelmesebb, több mindent érzékelő emberekben nyilvánul meg. Nekem azt ajánlották alapítsak szervezetet. Ez annak hatására történt, mikor elkezdtem egy pszichológusnak beszélni a világ korruptságáról és, hogy a vezetői pozíciókban oly emberek vannak, akik számára nem fontosak az emberi értékek, emberség, csupán a pénzt, ürességet és a kiüresedett kapcsolatokat hajkurásszák.

Mindig az lesz a norma, amit a többséggel szép szavak mögé bújtatva elfogadtatnak és amíg nem lesz megértés, addig gyógyulás sem lesz, hiszen nem csupán a tünetekkel rendelkező emberek a betegek, hanem a tünetmentesek is, sőt ők még jobban.

Nekem ami a legtöbbet segít az az, ha idézeteket, életbölcsességeket olvashatok, vagy filmeket elemezhetek, tiszta zenéket hallgathatok.
Maga a társadalmi közeg és az emberek, az életformánk, a kiüresedett kapcsolatok, érték és elvek nélküliség produkálja a tüneteket, de a tünetmentesek is ugyanúgy betegek, csak őket a szervezetük, érzékelésük nem figyelmezteti a bajra.

Ami egyedül segít az egy másfajta gondolkodás és egyáltalán a gondolkodás.

Amúgy túl butának tartanak, de a nárcizmusukkal csak hárítják rám az érzéseiket védekezésképpen. Az ember nem tud megbírkózni a fene nagy szégyenérzetével. Sok értékes, értelmes emberrel a külvilág elhiteti, hogy értéktelen és buta. Ez sok esetben nincs így.

Ez azért aktuális probléma a világban.

https://www.youtube.com/watch?v=kXYiU_JCYtU

Linkin Park - Numb



Tudom milyen mikor elvárják az embertől a hazugságot, hamis mosolyt, ami legtöbb esetben csak valami gusztustalan káröröm és beteg aljasság. 

A terápiás csoportok nagy része manipuláción és megtévesztésen alapul, ahol ugyan elmondják egymásnak a vélt betegek az aktuális problémáikat, már ha elmondják, de érdemi megoldások nem születnek. A csoport vezetője pedig általában nem is nagyon képes igazi megoldásokat találni a dologra. Nincs igazán az ismeret birtokában. Ja meg ő is csak egy ember és nem Isten, ahogy régebben ezt megkaptam, hogy bíráltam őket. A csoport vezetője az ilyen helyeken összejöveteleken mindig is irányítani fogja a beszélgetést és akit nem odaillőnek tart annak jobban belemászik a fejébe és közösségellenesnek fogja tartani ott is.

Nem árt tudni, hogy a pszichológusok olyan emberek, akik félnek a saját érzéseiktől, ráadásul többségük sosem volt pszichés beteg, így érdemben nem tudja átérezni a betegek helyzetét, ergó nem tud segíteni nekik. El viszont el tudja húzni a mézes madzagot. Az a rendszer, ami megbetegítette az embereit, nem fog segíteni a betegek meggyógyításában, ugyanis nem érdeke.

 

 

 

Hozzászólás

Nincs hozzászólás.